logo_de_toppertjes
Carnavalsgroep "de Toppertjes" uit Wehl
Welkom
Wie zijn wij
Thema 2003
Thema 2004
Thema 2005
Thema 2006
Thema 2007
Thema 2008
Thema 2009
Thema 2010
Thema 2011
Thema 2012
Thema 2013

Fotoalbum
Contact
Foto's van ons zevende jaar 2009
"Wi-j Roken de boel uut"Al ergens halverwege het jaar komen er ideeën iets te doen met het rookverbod dat in Nederland van kracht is, er wordt besloten een wagen van sigarettenpakjes te maken.

Dit jaar is ons team iets uitgebreider dan het vorige jaar. Om iets makkelijker te kunnen bouwen wordt er een voorstel gedaan de groep groter te maken. Ook is onze vaste chauffeur niet meer in staat om ons te rijden, en zoeken we ook daar een vervanger voor.Al snel beginnen we te bouwen, en zien al snel dat de kosten laag zijn en het tempo rap.Na een aantal weken met meer kletsen dan werken, immers sociale contacten zijn het belangrijkste, hebben we al snel de basis klaar.Nu kan er gekliederd worden met verf.
Bij het verven van de grondlaag hebben we al snel ook zelf een nieuwe kleur gekregen.
Door de nieuwe aanpak met verwarmen van de schuur, kunnen we op één avond al snel 2 lagen verven (bij 15 tot 18 graden lukt dat prima)

Volgens de tekeningen op A4 worden de juiste kleuren aangebracht.Natuurlijk kwam er ook controle, maar alles werd goed doorstaan, zodat we voorzichtig begonnen met de eerste teksten aan te brengenMet behulp van alternatieve tekeningen en teksten, proberen we zoveel mogelijk gelijkenis te krijgen met het origineel.
Reclame maken voor sigaretten en roken is immers verboden, en zeker niet ons doel.Als de eerste teksten op de wagen verschijnen begint het al aardig op het geen te lijken wat de bedoeling zou moeten worden.
Maar hoe zit het met de pakken......De eerste prototypes zijn klaar en lijken aardig op een sigaret.
Nog 18 te gaan.....Rondom ons heen beginnen veel mensen nieuwsgierig te worden dus hebben we de luistervinkjes van Ruud ingeschakeld.Op de dag van de optocht komen we 's morgens samen op van soep en brood met knakworst te genieten. De leden worden gereed gemaakt voor de optocht en de laatste dingen worden op de wagen gemaakt.Zenuwachtig lopen ze heen en weer in de pakken, terwijl de wagen klaar staat voor vertrek.
Tijdens de optocht vermaken we ons opperbest.Na een lekker hapje bij de Chinees winnen we toch nog een derde prijs.Een goede stimulans om ook volgend jaar weer ons best te doen.

webdisign & webmaster info@giesenshoes.nl sponsored for  "de Toppertjes" ©2007